EO Grafiska blir en del av SPG

EO Grafiska blir en del av Scandinavian Print Group. I koncernen ingår sedan 2019 de svenska företagen E-print och Östertälje tryckeri. SPG är sedan tidigare en ledande aktör på den skandinaviska marknaden och består av ett 10-tal tryckerier, bl a Eurographic, Scandinavian Book och LaserTryk. 

–  Förvärvet av EO Grafiska är en viktig pusselbit för SPG. Den visar tydligt att vår satsning på Sverige är långsiktig. Planen är att E-Print och Östertälje tryckeri flyttar sina verksamheter till EO´s lokaler i Skarpnäck under 2020. Det innebär att vi får en stark produktionsenhet i Sverige med ett geografiskt läge 10 minuter från Stockholms city säger Lasse Frausig, ny styrelseordförande EO Grafiska.

Detta innebär förändringen

–  EO Grafiska behåller sitt varumärke och du som kund har samma kontaktpersoner och lösningar som tidigare. Vi kommer att fortsätta leverera med samma höga service och kvalité.

–  Skillnaden blir att vi får större möjligheter till samordning och en bredare portfölj av tjänster och produkter. Vi får synergier med hela denna större setup där vi får ett större produktsortiment med tillgång de produktionsresurser och inköpsavtal som finns inom koncernen. 

–  Att erbjuda bra IT-lösningar kommer att fortsätta vara en nyckel till framgång och även där får vi tillgång till ytterligare resurser och nya lösningar som underlättar samarbetet med våra kunder. Allt detta sammanräknat gör att vi blir en starkare aktör med ett bredare erbjudande till våra kunder, avslutar Torbjörn Dannemann, försäljningschef EO Grafiska.